Valg af genbrugsbutik

Valg af genbrugsbutik

Genbrugsbutikker kan være udformet på mange forskellige måder. Det de fleste nok kender er Røde Kors, Kirkens Korshær, Folkekirkens Nødhjælp, Danmission, Blå Kors osv., men der findes altså også andre typer.

Hvis du kan lide jagten
Hvis du elsker jagten på nye fund, så er netop Røde Kors, Kirkens Korshær m.fl. der er rigtig gode. Her bliver der indsamlet tøj igennem containere, private afleverer i butikken og dødsbo bliver ryddet. Der er ofte rigtig meget der ikke er særlig spændende, men man kan virkelig også være heldig at finde nogle rigtig fine ting til små penge. Og så støtter man jo også nogle rigtig gode formål samtidig.

Undgå jagten – direkte til de gode ting
Der er i de seneste år kommet rigtig mange butikker med hylder, hvor private lejer en hylde og sælger ud derfra. Jeg har selv solgt ud fra mit brugte tøj ved Loppenyt på Frederiksborggade i København og været rigtig glad for det. Jeg vil dog mene, at der er rigtig stor forskel på, hvad der bliver solgt derinde. Og det siger sig selv, at det selvfølgelig svinger meget alt efter hvem der sælger. Men der er stor forskel på den slags butikker. På Østerbro er der butikken Lidkøb som er virkelig god, hvis man er interesseret i rigtig fint tøj og sko som man ikke skal lede for længe efter. Men så er priser også lidt højere. Her er der også en rigtig fin børneafdeling, hvis man er på udkig efter tøj og/eller legetøj. Loppehylder på Frederiksberg sørger også for at holde deres butik meget enkel uden ting og tøj der er i for dårlig stand. Så den er bestemt også et besøg værd. Især hvis man er interesseret i retro effekter, lamper og lidt finere møbler.

Den gode stemning
Noget jeg har opdaget for nyligt er de her genbrugsbutikker som er både er cafe og genbrugsbutik. Der findes en på Borgbjergsvej med navnet Posthuset (på Google Maps hedder det Ressourcen Kafe 2450 – jeg ved ikke hvad der er rigtigt eller forkert). Men jeg har cyklet forbi flere gange, men syntes ikke at det lignede en rigtig genbrugsbutik, så jeg er altid kørt forbi. Men en dag prøvede jeg at gå derind og jeg fandt simpelthen sådan nogle fine ting. Efter at have været der undersøgte jeg om der fandtes flere af den type butikker. Det gjorde der bl.a. ved Folehaven, hvor Cafe og Genbrug ligger. Selve turen derhen var ikke noget at råbe hurra for. Det er ved en stor, lang og kedelig vej. Ved et lille torv ligger genbrugsbutikken så, og selve torvet er heller ikke noget at juble over. Men så kommer man ind og bliver mødt af to meget søde damer. De går lige ud og ryger, mens jeg går ind og siger at jeg bare skal råbe højt. Og det er sådan en afslappet stemning jeg godt kan lide. De var rigtig behagelige at snakke med og deres omsorg for andre kunder var også til at mærke. Så hvis man er til det sociale, som også kan være en del af det at købe genbrug, så er denne type butik den rigtige.

Udover genbrugsbutikker som nævnt ovenover, er der også de digitale steder som Den Blå Avis og Trendsales. Og så selvfølgelig loppemarkeder som både kan være vejloppemarkeder, tøjmarkeder, foreninger der sælger til et godt formål osv.